Ik wil taxeren

Wij taxeren je woning en stellen zorgvuldig de waarde vast

Wil je de waarde van jouw huidige of nieuwe woning vastgelegd hebben in een taxatierapport? Bijvoorbeeld omdat je die nodig hebt voor een verbouwing of de verkoop van je woning? Bij Van Zon Makelaars stellen we graag een taxatierapport voor je op. Wij zijn Register Taxateur. Dat betekent dat wij expert zijn in het opstellen van een objectief en betrouwbaar taxatierapport. En dat onze taxatierapporten door alle geldverstrekkers worden geaccepteerd. Hoe werkt een taxatie bij ons?Wij verzamelen alle benodigde informatie

Voordat wij langskomen verzamelen wij alle openbare informatie over de woning. Maar we vragen je ook zo veel mogelijk informatie over de woning aan te leveren. Hoe meer wij over de woning weten, hoe nauwkeuriger we kunnen taxeren. Daarna bekijken we de woning zorgvuldig. 
Tijdens dat bezoek letten we op verschillende aspecten van de woning én van de omgeving. We kijken naar de aard van de bouw, het type woning, de staat van onderhoud, de aanwezige voorzieningen, energiezuinigheid, afwerking en grootte van de woning. Handig daarbij is dat we de woningen, de buurten en de wijken in Vlaardingen, Schiedam en omgeving goed kennen.

Wij stellen het taxatierapport op

Na het bezoek aan de woning, gaan we aan de slag met het rapport. We werken het rapport uit. Daarbij nemen we alle beschikbare informatie mee: bestemmingsplannen, bodemgesteldheid, documenten van de Vereniging van Eigenaren, eventuele lasten en beperkingen. Dit hebben we nodig om de waarde van de woning nauwkeurig te bepalen. Al onze bevindingen leggen we vast in een overzichtelijk taxatierapport.

Meestal hebben we hier een paar werkdagen voor nodig. Maar als het echt moet, kunnen we de taxatie en het opstellen van het taxatierapport in 1 werkdag doen. 

Wij laten het rapport controleren door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)

Als wij het taxatierapport hebben opgesteld, laten we het controleren door het NWWI.  Deze onafhankelijke stichting valideert taxatierapporten en ziet erop toe dat elk taxatierapport volgens duidelijke en uniforme richtlijnen is opgesteld. Op die manier weet jij zeker dat geldverstrekkers een helder, objectief en betrouwbaar taxatierapport krijgen. Ons taxatierapport wordt hierdoor geaccepteerd door de NHG en alle geldverstrekkers.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aansluiten. 

Als het taxatierapport klaar is

Dan sturen wij je de link naar het rapport. Die link kun je met je geldverstrekker of andere partijen delen. Werk je met een hypotheekadviseur? Dan sturen we die automatisch ook een link naar het taxatierapport. Op die manier houden we voor iedereen de snelheid erin. Aan de hand van het taxatierapport kan de geldverstrekker beoordelen of een hypothecaire lening voor de getaxeerde woning al dan niet verantwoord verstrekt kan worden.

Gratis waardebepaling

Een taxatierapport is een officieel document dat je in bepaalde gevallen echt nodig hebt. Maar soms heb je (nog) geen rapport nodig en wil je graag een indicatie van de waarde van je woning. In dat geval komen we graag bij je langs voor een gratis waardebepaling.

Mogen wij dit traject voor je uitvoeren?

Neem contact op met Els of Ysolde

Bel ons of stuur een mailtje. Je hoeft bij ons nooit lang op een reactie te wachten.
Je kunt ook via onderstaand formulier een bericht of vraag achterlaten. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.